Hi! Ik ben Loubna!

En ik ben sinds 2024 gekwalificeerd orthomoleculair voedingstherapeute, gespecialiseerd in kinderen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om kinderen iets te leren over gezonde voeding en ze te inspireren om met liefde en aandacht te zorgen voor zichzelf, de natuur en het milieu.

Hoe is het begonnen?

Mijn interesse in een gezonde leefstijl begon jaren geleden toen ik voor het eerst moeder werd.

Vanuit de overtuiging dat ik mijn kind (inmiddels kinderen) het beste wil geven en wil stimuleren om gezond te eten, wist ik dat ik bij mezelf moest beginnen.

De meest effectieve methode om een kind gezonde eetgewoontes aan te leren is immers zelf het goede voorbeeld geven.  

s
Over de lesmethode

De lesmethode die ik heb ontwikkeld is ontstaan door de nieuwsgierigheid van kinderen over wat de natuur allemaal te bieden heeft en het menselijk lichaam. Het is mijn missie geworden om kinderen bewustere keuzes te laten maken over verantwoorde voeding en te laten zien dat gezond eten wel degelijk leuk en lekker is! 

 

Loubna

Orthomoleculair voedingstherapeute

Ontdek. Leer. Doe!

Voedingsfeitjes is een lesprogramma over verantwoorde voeding en heeft als doel om kinderen zich bewust te maken van verantwoorde voedingskeuzes zodat zij beter voor zichzelf en de wereld zullen gaan zorgen.

Wie is de doelgroep?

Voedingsfeitjes is een lesprogramma over verantwoorde voeding en heeft als doel om kinderen zich bewust te maken van verantwoorde voedingskeuzes zodat zij beter voor zichzelf en de wereld zullen gaan zorgen.

Het lesprogramma is ontwikkeld voor kinderen uit groep 7 en 8 omdat zij op deze leeftijd ontzettend nieuwsgierig zijn en open staan voor experimenteren.

Kinderen die van jongst af aan vertrouwd zijn met een gevarieerd dieet, leren niet alleen de smaak van verschillende voedingsmiddelen waarderen, maar ontwikkelen ook een breder begrip van wat voedzaam is voor hun groeiende lichaam. Met educatie over voeding kan je dus niet vroeg genoeg beginnen!

Voedselkeuzes op het milieu

Naast het belang voor individuele gezondheid, is het cruciaal om kinderen bewust te maken van de bredere impact van voedselkeuzes op het milieu. De productie, distributie en consumptie van voedsel hebben aanzienlijke gevolgen voor de aarde.

Door kinderen te onderwijzen over duurzame en verantwoorde voedingspraktijken, worden ze zich bewust van de ecologische voetafdruk die voortkomt uit hun eetgewoonten.

Dit bewustzijn kan leiden tot positieve veranderingen in de voedingskeuzes van het individu op latere leeftijd en uiteindelijk bijdragen aan een meer duurzame en veerkrachtigere samenleving.

Loubna

Orthomoleculair voedingstherapeute

Up to date blijven van onze laatste recepten, adviezen en blogs? Volg ons op @voedingsfeitjes!

Vragen over ons lesmateriaal of interesse in samenwerkingen? Je mag ons altijd contacteren natuurlijk.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.